Led Tabela

LED Tabela Nedir?

LED tabela modelleri de son dönemlerin en gözde tabela modelleri içerisinde kendine yer buluyor. Tabelalar, firmaların kendilerini müşterilerine tanıtmaları ile alakalı oldukça önemli detaylar arasında yer alıyor. İlk üretilmeye başladıkları dönemlerde tabelalar bilindik şekillerde hazırlanıyordu. Bundan dolayı da firmalar kendilerini tanıtabilmek adına yalnızca onlara sunulan tabela modelleri içerisinden seçimlerini yapmak zorunda kalıyorlardı. Fakat ilerleyen dönemlerde bu konu ile alakalı oldukça farklı çalışmalar yapılmaya başladı. Böyle olunca da firmalar artık klasik tarzdaki tabela modellerinin yanı sıra birbirinden farklı ve yeni tabelalar arasından da seçimlerini yapabiliyorlar. Yaptıkları bu seçimler sonrasında ise artık kendilerini tanıtmak hiç olmadığı kadar kolay oluyor.

LED Tabela İmalatı

Firmaların büyük bir kısmı geçmiş dönemlerde LED tabelalar denildiği zaman ya tabelaların çok pahalı olduğunu düşünüyorlardı ya da var olan modellerin çok klasik olduğunu görerek bunların içerisinden seçimleri yapmanın istenilen sonuçları elde ettiremeyeceğini düşünüyorlardı. Lakin var olan gelişmeler ile beraber artık farklı özelliklere sahip olan LED tabelalar kullanıldığı takdirde firmalar tüm dikkatleri başarılı bir şekilde üzerine çekecek tarzdaki tabela modelleri içerisinden seçimlerini rahatlıkla yapabiliyorlar. LED sistemi tabelalarda kullanılan ve kalitenin belirlenmesini sağlamakta olan elektronik devre elemanı olarak görülür. LED fiyatları kalitesine bağlı olarak değişim gösterir. Dolayısıyla tabela için LED seçimi yapılırken mutlaka mümkün olan en kaliteli LED seçimi yapılması da son derece önemlidir.

Ankara Tabela

Genel tabiri ile LED tabela için elektronik malzemenin üzerine PCB kartları dizilir. Bunlara aynı zamanda elektronik baskı devre adı da verilir. Baskı devre sistemleri de aynı LED çeşitlerinde olduğu gibi farklı kalitelerde üretilerek insanlara sunulur. Bunların içinden yanlış seçim yapıldığı zaman LED tabelalar uzun ömürlü kullanıma uygun olmayacaktır. Bu aşamada dikkat edilecek olan nokta ise epoksi kart kullanmak olur. Çünkü epoksi kartlarda genleşme oranı çok daha azdır. Aynı zamanda kart nem çekmediği için de eğilip bükülme görülmediği için kullanım ömrü fazlalaşır. LED tabela sistemlerinin profesyonel kişiler tarafından hazırlanması son derece önemlidir. Aksi durumda hazırlanacak olan tabela istenildiği gibi kullanılamaz.

Hazırlanacak olan LED tabelaların sistemlerinde birbirinden farklı firmalara ait olan özel microcontroller kullanılır. Tercih edilecek olan işlemcinin kullanılacağı yerde rahatlıkla çalışabileceği teknik özelliklere sahip olmalıdır. Bu aşamada seçim sistemin tasarımını ve programını yazacak olan kişi belirler. LED tabelalar klasik tarzdaki tabela sistemlerine oranla çok daha etkili sonuçları beraberinde getirir. İş potansiyelini arttırmakta olan bu tabelalar ile beraber ürünlerin müşterilere direkt olarak tanıtılması sağlanır. Bu tarz tabelalarda isteğe bağlı olarak birbirinden farklı tarzdaki yazı efektleri de rahatlıkla kullanılabilir. Üstelik düşünülenin aksine elektrik güç tüketimi de son derece azdır. Böylelikle firmalar belirli bir alanda kendilerini en iyi şekilde tanıtma olanağına da erişmiş olurlar.



Led Tabela,Ankara Reklam Ajansı,Reklam Ajansları,Ankara Reklam Ajansı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dekota Tabelanın Farkı Nelerdir?

İnşaat Tabelası Nasıl Yapılır?