Tabela

Tabela

Tabela modern çağın en önemli reklam araçlarından bir tanesidir ; şehirler arası yollarda, bina yüzey ve çatılarında sıklıkla karşımıza çıkmaktadırlar. Kurumsal firmalar tarafından marka bilinirliği ve tanıtımı amacıyla genellikle tercih edilen ve görsel reklam araçlarından olan tabelaların tasarım aşamasına geçilmeden evvel tabelalar için bir dizi hazırlık yapılması gerekmektedir.

Tabela Çeşitleri Nelerdir?

Öncelikle reklamın hedeflenen amaca ulaşabilmesi için tabela yeri doğru tespit edilmelidir. Tespit edilen yerde zemin sağlamlığı kontrol edilmeli ve gerekli ise zeminde sağlamlaştırma işlemleri yapılmalıdır. Tabelanın yerleşimine uygun olarak seçilen yerde tabela görselliğini arttırmak amacıyla tabela uzunluğu ve boyutları belirlenmeli ve bu şartlar altında tabelanın tasarımı yapılmalıdır.

Tabela Nasıl Olmalıdır?

Yine bunlarla beraber tabela tasarlama aşamasında tabelanın uzun bir ömre sahip olması amacıyla gerekli işlemler yapılmalı ve tabelanın tüm hava koşullarına uygun bir hale getirilmesi gerekmektedir. Tabela iskeletinin dayanıklılığı da uzun ömürlü bir kullanımda büyük önem arz etmektedir.
Yerleştirilen mevki ve yapımında kullanılan malzemelere göre çeşitli isimlerle adlandırılan tabelalar birbirinden farklı modellerde tasarlanmaktadır.

Totem Tabela

Genellikle şehirler arası yollarda tercih edilen bu tip totem tabela modelleri marka bilinirliği ve görünürlüğünün arttırılması amacıyla büyük boyutlarda hazırlanmaktadır.

Arazi Tabelaları

Arazilere yerleştirilen bu tabelalar sac malzemeler kullanılarak hazırlanmakta olup kullanım amaçları reklamdan ziyade bilgi vermektir.

Çatı Tabelaları

Kurumsal firmaların çatıları üzerine yerleştirilen büyük ebatlı tasarımlara sahip çatı tabelaları yüksek binalar arasında kaybolması muhtemel olan binaların kolay fark edilebilirliğini arttıran tabelada çeşitlerindendir.

Eczane Tabelaları

Resmi bir yönetmeliğe bağlı olarak belirlenen modelde hazırlanan bu tip tabelalar eczanelerin dükkanlar arasındaki fark edilebilirliğini arttırmaktadır.

Hastane Tabelaları

Kurumsal bir firma olan hastanelerde kullanılan bu tabelanın modelleri hastanelerin isimlerine ev sahipliği yapan tabela çeşitlerindendir.

Yönlendirme Tabelaları

Bu tip tabela modellemeleri genellikle iç mekânlarda ortak noktaları gösterme amacıyla yerleştirilen tabelalardandır.

İnşaat Tabelaları

İnşaat alanında kullanılan bu tabela çeşidi inşaatın hangi firmaya ait olduğu ne zaman başladığı ne zaman biteceği gibi genel geçer sorulara cevap bulabileceğiniz, inşaat hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz tabelaların modellerindendir.

Pilon Tabelalar

Genellikle uzaktan görülmeye elverişli olan bu pilon tabela modeli benzin istasyonları ve restoranlar gibi firmaların yerlerini belirtmek amacıyla kullanılmaktadırlar.

Tabela Önemi

Reklam ulaşılabilirlik kapasitesi düşünüldüğünde gece görüş alanı da hesaba katılarak seçilen tabela modellerine uygun ışıklandırma sistemleri de döşenmekte ve bu sayede tabelaya gece görüşü özelliği kazandırılmaktadır. Görüş süresi ve fark edilebilirlik hesaba katıldığında tabela modellerinde sıklıkla ışıklı tabelalar tercih edilmektedir. Yapımı sırasında aydınlatma sistemleri kullanılan tabelalar tabelanın üzerindeki logo veya yazıların kolay fark edilebilirliğini sağlamakta olup bu tip tabela yapımlarında ışık geçişine izin verecek pleksi, folyo veyahut vinil gibi baskı çeşitleri kullanılmaktadır. Işık iletkenliği sebebiyle kullanılan malzemelerin yanı sıra tabela içine aydınlatma için LED veya floresan gibi ışıklandırma sistemleri takılmaktadır.
Floresan ampulleri fiyat açısından düşünüldüğünde LED ampullere göre çok daha uygun fiyatlıdır. Ancak uzun vadeli kullanım ve enerji sarfiyatı gibi konular gündeme getirildiğinde LED ışıklandırmanın müşteri bütçesine floresanlara nazaran daha dost olduğu da bir gerçektir. Bu sebeple günümüzde kullanılan ve görsel reklam araçlarından olan tabelalar LED ışıklı olarak tercih edilmektedir.

LED Ekran Tabelalar

Açık alan marka reklamlarının vazgeçilmezi haline gelen LED ekran tabelalar RGB LED ekranlarının alt alta ve yan yana olarak iki farklı şekilde bağlantılanmasıyla oluşturulurlar. Bununla birlikte LED ekran tabelalarda aynı zamanda SMD ve DIP gibi LED yapıları da bulunmaktadır. Işıklandırma sistemleriyle ön plana çıkan ve müşterilerin genel tercihleri arasında yer alan LED ekran tabelalar birçok yenilikçi özellikleriyle müşteri memnuniyetini büyük oranda sağlamaktadır. Video oynatma, resim gösterme ve hareket eden figür tasarımlarını gösterebilme özelliğine sahip olan LED ekran tabelalar uzaktan bağlantılı bilgisayar sistemleri tarafından yönetilebilir olmaları sebebiyle uzun bir ömre sahiptirler. Müşteri isteği doğrultusunda görüntü ve yazı değiştirme özelliğini içeriğinde barındıran LED ekran tabelalar en çok tercih edilen tabela çeşitlerindendir.
Tabela yapımında kullanılan malzemelerin her türlü hava koşuluna uygun olması ve yapıldığı andan itibaren dış mekânda kullanılacak olan LED ekran tabelalar uzun vadeli ömür süreleri ile de müşterilerin ilgi alanları arasında yer almaktadırlar.

Neon Tabelalar

Işıklı tabelalardan bir diğeri olan neon tabelalar, estetik yapıları sayesinde eğlence merkezleri gibi insanların sıklıkla tercih ettikleri gece mekanlarında kullanılan reklam görsellerindendir. Isı ile şekil alabilme özelliğine sahip küçük borular ile hazırlanan neon tabelalar istenilen tarzda bütün logo ve şekilleri ortaya çıkarmaya olanak sağlarlar. İçerisine eklenen neon gazı sayesinde renklendirilen neon tabelalar, reklam tabelalarının görselliğiyle ön planda olmasına olanak sağlar.

Eskitme Kutu Harf Tabelalar

Modernlikten uzak geleneğin o tatlı esintilerini mekanınızda yaşatmak istiyorsanız tercihinize uygun olarak hazırlanacak ve Retro tarzını mekanınızın tam da merkezinde yaşatacak eskitme kutu harf tabelaları tercih edebilir, dilediğiniz şekilde bu tip tabelalarda da ışıklandırma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Daha çok otantik mekanların reklam aracı haline gelen eskitme kutu harf tabelalar, belirlen metinde bulunan harflerin veya logoların müşteri tercihi doğrultusunda metal kesme veya kutu harf olarak hazırlanmasının ardından mekân reklamı için uygun boyutlarda kesilen tabelalar üzerine monte edilmesiyle oluşturulmaktadır.
Kişiye özel tasarımlara sahip kutu harf tabelalar yine müşterilerin isteği doğrultusunda LED sistemleri ile aydınlatılabilmektedir. Kurumsal mekanların dışında daha çok bireye özgü mekanların reklam tercihi olan bu tabela tipi mekanlarınıza nostaljik bir hava katarak, geçmişi bugünde yaşatmanızı sağlayacak.
Gerekli bakım ve onarımları yapıldığında ve yapım aşamasında kullanılan malzemelerin kalitesiyle orantılı olarak uzun yıllar boyunca kullanıma elverişli olan tabelaların modelleri ile hem tarzınızı mekanınıza yansıtabilir hem de firmanızın veya mekanınızın reklamını yapabilirsiniz. Tercihleriniz doğrultusunda şekillendirebileceğiniz birbirinden farklı tabela modelleri, kişiye özgü tasarımlarıyla ruhunuza hitap edecek ve marka bilinirliğinizin artmasına olanak sağlayacaktır.

Ankara Tabela

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dekota Tabelanın Farkı Nelerdir?

İnşaat Tabelası Nasıl Yapılır?